Register to post in forums, or Log in to your existing account

Play RetroMUD
Post new topic  Reply to topic     Home » Forums » CMUD Beta Forum

Joined: 21 Sep 2010
Posts: 22

PostPosted: Mon Jun 06, 2011 7:35 pm   

Bug when creating a new session.
I have a problem creating new sessions.

When I create a new session the program works normally until I attempt to create a map. Once I try to create a map the program will crash with an exception fault.

Upon reopening the session it will say

Unable to load C:\users\richard\documents\my games[name of mud].dbm

but the problem is that my files are stored in c:\users\richard\my documents\my games[name of mud].dbm (it's MY documents and not just documents.

I am not sure if this is the cause of the error being that it's not looking for the file in the right place.

Also when first creating the map it gave me an error saying please load this map in zmud 7.21 first prior to opening the file in here. But it's a new file.

My old maps are not affected thus far.

I'll try to downgrade to 3.33 to see if the problem resolves itself and if this is really a bug or just my windows 7 pc farting on me.

Reply with quote

Joined: 21 Sep 2010
Posts: 22

PostPosted: Mon Jun 06, 2011 7:43 pm   
Oh just read the bug post. Lemme give you step by step on how I got this error.

1. Open Cmud 3.34
2. Create new session. I used 3003 (a new mud i've never been on before)
3. create a new character *optional* or proceed to step 4.
4. Click the map button. some HD activity goes on...

Window pops up.
Cannot open old map files.
Load map into zMUD 7.21 to convert it before loading it into CMUD
Table VersTbl not found

click ok

Error in cMUD.exe
SQL Error: SQL logic error on missing database

I chose close application.

Re-Open Cmud
Error in cMUD.exe
C:\Users[My name]\Documents\My Games\CMUD\\ is not a valid SQLite database.

Hope that helps!
Reply with quote

Joined: 24 Jul 2012
Posts: 9
Location: United States

PostPosted: Sun Aug 05, 2012 11:01 pm   
I'm getting this exact same error for some reason. It only happens on one of my sessions. My other sessions with the same MUD work just fine.
Reply with quote

Joined: 04 Jan 2013
Posts: 1

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 2:34 am   
I experienced this yesterday.
Reply with quote
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Home » Forums » CMUD Beta Forum All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

© 2009 Zugg Software. Hosted by