Register to post in forums, or Log in to your existing account
 

Play RetroMUD
Post new topic  Reply to topic     Home » Forums » CMUD General Discussion
Fizban1216
Apprentice


Joined: 03 Feb 2007
Posts: 170

PostPosted: Thu Nov 26, 2015 4:49 pm   

Error on CMUD Pro 3.34 on Windows 10 x64
 
Fresh Install, installs fine, then when it tries to launch I get the following error:

Error opening pcre810.dll library
A dynamic link library (DLL) initialization routine failed.

It does launch after I click okay though, but not sure what issues will crop up due to the error.

Running as administrator does not make the error go away.
Reply with quote
Vijilante
SubAdmin


Joined: 18 Nov 2001
Posts: 5182

PostPosted: Tue Dec 15, 2015 5:14 am   
 
PCRE is the regex engine, without it all pattern matching will fail.

If you are feeling adventurous you can download and compile your own version of the PCRE library or look for a compiled version to download directly. Just make sure to get a 32bit version to match with cMud. The version that ships with cMud has some optional values tweaked so that bad (infinite recursion) patterns will fail earlier than the default PCRE values.

The only things that can be broken by using a version of PCRE other than the one that is included (8.10) is some of the advanced subregex functions. Subregex may also run slightly slower in general.
_________________
The only good questions are the ones we have never answered before.
Search the Forums
Reply with quote
Anaristos
Sorcerer


Joined: 17 Jul 2007
Posts: 821
Location: California

PostPosted: Sat Dec 19, 2015 6:16 am   
 
Also, the .dll may just have gotten out of scope for some reason. Whenever I get that message, I go to the CMUD folder (in Program Files (x86)) and cut/paste PCRE810.dll
_________________
Sic itur ad astra.
Reply with quote
foldar
Newbie


Joined: 21 May 2020
Posts: 8
Location: The Netherlands

PostPosted: Mon Oct 12, 2020 2:42 pm   
 
So you replace PRE810.dll ? From where?
Reply with quote
foldar
Newbie


Joined: 21 May 2020
Posts: 8
Location: The Netherlands

PostPosted: Mon Oct 12, 2020 3:04 pm   
 
Just needed to wait a bit after booting system and the error was gone.
Reply with quote
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Home » Forums » CMUD General Discussion All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

© 2009 Zugg Software. Hosted by Wolfpaw.net