Register to post in forums, or Log in to your existing account
 

Play RetroMUD
Post new topic  Reply to topic     Home » Forums » CMUD General Discussion
ScottyBrown
Newbie


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 7

PostPosted: Wed Sep 16, 2009 3:47 am   

What im looking for in a client
 
Hi all, I've downloaded cmud, and what im looking for in a client are:
of course triggers/alias's/macro's/key-bindings/highlighted text

also on my list is a good mapper..my cmud mapper is way off! when i get it going in the right hand side of my cmud, i may press north, then south, back to the original room, but the cmud mapper will make a new room to the east or west, and even go back and overlap my previous room with a square that is off.

im also looking for a compus or image that shows me in which way ther rooms exit.

i play Achaea, and like their interface, but there missing alot of nice tools that i would like to have.

please let me know if this client is not the right one for me or not.

Thanks!

ScottyB
Reply with quote
shalimar
GURU


Joined: 04 Aug 2002
Posts: 4233
Location: Pensacola, FL, USA

PostPosted: Wed Sep 16, 2009 8:19 am   
 
CMUD has all these features and more.

Sounds like you might need to make some #NODIR #NOMAP and #TAG triggers to help the map know what it is doing.
Not all MUDs display things the same and some need all the help they can get.

#HELP <commandname>

Is a shortcut to the various helpfiles.
_________________
Discord: Shalimar#3679
Reply with quote
Posideon
Beginner


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 26

PostPosted: Wed Sep 16, 2009 1:08 pm   
 
Scotty yours is a task that I believe has been simplified. I played Aetolia for a long while and used CMUD it was great. There are some special triggers and such you can use to help the mapper on the IRE games. Just search the forums for Aetolia/Achea/Imperian map info and you will find what you need to set up your mapper in no time. CMUD is great for Achean combat systems though :p
Reply with quote
ScottyBrown
Newbie


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 7

PostPosted: Thu Sep 17, 2009 1:28 am   
 
well i bought Cmud and Zmud.. but after toying with cmud and zmud, im by no means a scripter.. i found zmud easier to deal with..still not sure if i want to keep them.. as my mapping is not working right, and its just so darn overwelming

Scotty
Reply with quote
ScottyBrown
Newbie


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 7

PostPosted: Thu Sep 17, 2009 3:38 am   
 
now, i cant even log into the mud with either zmud or cmud.. i dont think it gives aname, and then askes for my password. i give the password, and says incorrct password, every time.
Reply with quote
ScottyBrown
Newbie


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 7

PostPosted: Thu Sep 17, 2009 4:14 am   
 
found the problem about the login.. somehow zmud was issueing a j character at login.
Reply with quote
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Home » Forums » CMUD General Discussion All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

© 2009 Zugg Software. Hosted by Wolfpaw.net